UNILogin
 
 
 • Indhold

Danskerne og de tyske flygtninge

 

 

Oplevet af: Edith Lindrup

I disse dage hører og læser vi så meget om, at danskerne ikke behandlede de tyske (og andre) flygtninge på en ordentlig måde. Nu skal man huske på, at vi hverken havde regering, folketing eller andre organer, som kunne informere os om, hvad der foregik. Vi vidste kun, hvad vi selv oplevede eller havde hørt ad omveje. Min nærmeste veninde og jeg selv, der blev 15 år den dag, Shellhuset blev bombet, travede København tyndt i aftentimerne og oplevede en del. Blandt andet så vi, at der ved Hovedbanegården sad utallige flygtninge på kasser og kufferter og så meget sølle ud. Derfor besluttede vi os for at bringe dem nogle madpakker, selv om vor mad var stærkt rationeret, og hver aften i hele april måned 1945 bragte vi madpakker til dem af vor egen ration (uden at vore forældre skulle opdage det).

Derudover stod vi op kl. 5 hver morgen og tog til den nærmeste skole, hvor der var indkvarteret flygtninge. Her var vi med til at smøre mad til de kvinder og børn, der boede på denne skole. Dette var organiseret af "De danske Unglotter", som vi var medlemmer af.

Blandt andet på denne baggrund er det meget kedeligt nu at høre forskellige historikere berette, at den danske befolkning behandlede flygningene uanstændigt. Vi gjorde, hvad vi kunne, men man skal prøve at forstå, hvilke forhold vi levede under.

 
 
 
 
 
 
 
0 - Accesskey
9 - Skriv
5 - Ofte stillede spørgsmål
 
 
 

Erindringer bliver indsamlet af elever eller indsendes direkte af mennesker, der har oplevet besættelsen.
Skriv en erindring

Læs flere erindringer

 
 
 
 
 
 
 
Revision: 19/2 2008. www.befrielsen1945.dk © 2005. • Bund