UNILogin
 
 
 • Indhold

Strandturen den 22. juni 1942

 

 

Oplevet af: Tove Vang


Fars og Toves tur til stranden 22. juni 1942

Jeg var på weekend-besøg hos min far Thor Vang og stedmor Vera Vang, da min far og mor var skilt. Disse besøg var højdepunkter i min hverdag, for far læste højt for mig af "Pelle Erobreren".

Til jul fik jeg altid en rød fløjlskjole, som Vera syede. Så skulle vi til juletræ i ”Folkets hus” ved Enghave Plads. Disse juletræsfester var jeg med til, fra jeg var 3 år. Da min far sejlede, var han ikke altid med, og jeg husker tydeligt, at der blev sendt hilsner til søens folk, og jeg blev sat op foran en mikrofon og skulle sige noget til far, men det var for meget for en lille pige, så jeg tudbrølede foran alle de forsamlede festklædte mennesker.

Den 22. juni 1942 havde far pakket badetøjet, og Vera havde smurt vores madpakker. Men hun blev ved med at skynde på far: ”skynd dig nu Thor, jeg har hørt, at de er begyndt at arrestere de danske kommunister”. Ganske rigtigt. Et øjeblik efter ringede det på døren, og udenfor stod to danske politifolk.

Jeg var ulykkelig og tudede højlydt, men der var ingen kære mor, og far måtte følge med til Politigården, og det var slut på den strandtur.

Jeg hentede min far tre år senere på Hovedbanegården den 12. maj 1945. 14 dage senere døde far på Blegdamshospitalet af plettyfus, som han havde pådraget sig, da han ville redde hundreder af jøder, der lå i pramme på kysten ved Neustatt.

 
 
 
 
 
 
 
0 - Accesskey
9 - Skriv
5 - Ofte stillede spørgsmål
 
 
 

Erindringer bliver indsamlet af elever eller indsendes direkte af mennesker, der har oplevet besættelsen.
Skriv en erindring

Læs flere erindringer

 
 
 
 
 
 
 
Revision: 3/3 2008. www.befrielsen1945.dk © 2005. • Bund