UNILogin
 
 
 • Indhold

En af de heldige

 

 

Oplevet af: Inger M. Jensen

Jeg kommer til skolen en morgen, efter at min plejemor har fulgt mig halvvejen. Kys på kind og et lille klap bagi, "hav en god dag skat". Jeg fortsætter, og da jeg kommer til skolen, kan jeg ikke komme ind; en soldat spærrer for døren. Jeg var ikke spor ked af at få en fridag og går glad hjem. Dette fortsatte nogle få dage, men snart var skolen åben igen, og vi troede, alt var normalt.

Den 21. marts om morgenen. Det var sangtime, og begge 1. klasser var samlet i ét rum. Der lyder en buldren, og vi løber ud. En af pigerne tager sin hvide pels og løber hjem. Jeg selv blev ligesom puffet mod døren, hvor en nonne stod og fangede mig samt en eller to mere. Hun skjulte os under sit skørt og bøjede sig over os. Det reddede vores liv. Hun selv fik brækket ryggen og døde.

Det næste jeg husker er, at jeg sidder udenfor og skriger med armene strakt ud og råber på mor. Hvordan jeg kom til hospitalet, ved jeg ikke, men sygeplejersken sagde: "Nå min ven, hvad hedder du?" Jeg var meget stolt over at have to efternavne og svarer: "Inger Betty Larsen Hansen". Det forvirrede dem lidt, da plejemor kom for at hente Inger Larsen. Men de fandt mig.

Det var meget koldt, og jeg havde ingen frakke. På det tidspunkt var det moderne, at damer havde en ræv om halsen, så jeg fik mors sorte pelskrave om skuldrene. Så ud for at få fat på en sporvogn og hjem. Det var ikke nemt, men det lykkedes.

Hvad der skete efter det, husker jeg ikke, men jeg er blevet fortalt, at jeg havde mareridt, begyndte at bide negle, og min hukommelse var ikke mere, som den plejede. De eneste mén, jeg selv kan sige at have, er, at jeg er meget nervøs og ikke kan lide bulder fra tordenvejr samt propelmaskiner.

 
 
 
 
 
 
 
0 - Accesskey
9 - Skriv
5 - Ofte stillede spørgsmål
 
 
 

Erindringer bliver indsamlet af elever eller indsendes direkte af mennesker, der har oplevet besættelsen.
Skriv en erindring

Læs flere erindringer

 
 
 
 
 
 
 
Revision: 19/2 2008. www.befrielsen1945.dk © 2005. • Bund