UNILogin
 
 
 • Indhold

Små erindringer

 

 

Oplevet af: Anni og Ole Jensen

Indsendt af: Betina Jensen

Mormor(Anni Jensen):
Jeg kan huske at jeg hørte at min morfar var blevet taget til fange af tyskerne. Han var inde for politiet og de tog på et tidspunkt alle fra politiet til fange, nogle blev endda sendt til koncentrationslejre og dræb. Hvad jeg husker specielt tydeligt fra denne hændelse, var at min mormor broderede en dug, med alle de betydningsfulde datoer, i den dug var der bl.a. datoerne for hans tilfangetagelse og hans befrielse.

Da Danmark blev befriet i 1945 var jeg 5 år og min søster var 2 år. Vi var allerede blevet lagt i seng lørdag aften, da Danmark blev befriet, derfor hørte vi først den glædelige nyhed dagen efter, altså søndags morgen den 5. maj. Alle var rigtig glade og i højt humør, og alle mødtes, hejste dannebrog og festede.

Morfar(Ole Jensen):
Der hvor jeg boede, var det en skole, hvor der boede flygtninge, tyske flygtninge. Jeg kan tydeligt huske, en dag jeg var ude og lege, at der var skyderier ned af gaden. Jeg fandt aldrig ud af hvad det gik ud på, men det var en spændende oplevelse at være vidne til.

På befrielsesdagen er den bedste erindring, at byens barber, Thornholdt, kom cyklende mens han skreg og råbte: ”Vi er frie! Vi er frie!”

 
 
 
 
 
 
 
0 - Accesskey
9 - Skriv
5 - Ofte stillede spørgsmål
 
 
 

Erindringer bliver indsamlet af elever eller indsendes direkte af mennesker, der har oplevet besættelsen.
Skriv en erindring

Læs flere erindringer

 
 
 
 
 
 
 
Revision: 19/2 2008. www.befrielsen1945.dk © 2005. • Bund