UNILogin
 
 
 • Indhold

Skoleopgaver fra 1946

 

 

Oplevet af: Ole S.D. Hansen

Jeg gik op til den første mellemskoleprøve lige efter befrielsen i februar 1946.

Opgaverne var stærkt præget af den nylig overståede krig og besættelse. De var realistiske. De er taget fra Årsberetningen for det Københavnske kommunnale skolevæsen.

Optagelsesprøven til 1 EM klasse
Februarprøven 1946
Genfortælling

Den lille Pige, som fik en Banankur

I Sommeren 1945 laa en lille Pige paa fire Aar syg på et Hospital i København. Hun led af en Sygdom i Tarmene, og Lægerne havde i flere Maaneder prøvet alle Midler for at gøre hende rask; men intet vilde hjælpe. Til sidst var man klar over, at det eneste, der kunne redde den lille syge Pige, var en Banankur; det vil sige at hun en Tid ikke skulde spise andet end Bananer.

Denne sunde Frugt kunne imidlertid ikke skaffes; Bananer havde ikke været til at faa i Danmark i de sidste seks Aar. Men i Aviserne havde der nylig staaet, at der til Norge var kommet et Skib med en Ladning Bananer. Der blev sendt Bud til Oslo, og da man hørte, at det hastede, startede en engelsk Flyver sin Maskine og fløj ned til København med en Kasse Bananer.

Kort efter kunde den lille Pige begynde paa Banankuren, og nogle Uger efter var hun rask.

I Regning var der blandt opgaverne denne:

Opgave 2. I en By talte man de tyske Soldater, der gik gennem Byen, da de drog hjem. Den første Dag kom der 709, den anden 4860, den tredje 10907, den fjerde 68 og den femte 9. Hvor mange soldater var det i alt ?

Opgave 6. Paa nogle Skoler var der i alt 22344 tyske Flygtninge, som skulle flyttes. De blev kørt bort i Biler, og i hver Bil var der Plads til 28 Flygtninge. Hvor mange Biler skulle der saa bruges ?

 
 
 
 
 
 
 
0 - Accesskey
9 - Skriv
5 - Ofte stillede spørgsmål
 
 
 

Erindringer bliver indsamlet af elever eller indsendes direkte af mennesker, der har oplevet besættelsen.
Skriv en erindring

Læs flere erindringer

 
 
 
 
 
 
 
Revision: 9/7 2007. www.befrielsen1945.dk © 2005. • Bund